GAGELEER - BELGISCH BIOLOGISCH STREEKBIER
OUD-TURNHOUT • Gageleer is een goudkleurig bier dat in het Gageleer-glas een mooie witte schuimkop vormt.

Het wordt gebrouwen met eerlijke bio-ingrediënten: het fijnste gerstemout en gagel uit de Liereman, zonder additieven of bewaarmiddelen. De wilde gagel is een plant die nog groeit in moerassige gebieden zoals Landschap De Liereman in Oud-Turnhout. Daar wordt de plant gecontroleerd geplukt voor de bierproductie. Het bier wordt niet gepasteuriseerd en is daardoor volkomen zuiver en natuurlijk. Gageleer ondergaat een tweede gisting en een lange rijping in de fles, waardoor het zijn kenmerkende smaak krijgt.

Er is een prettig evenwicht tussen het moutige, ietwat zoetige, fruitige en kruidige aroma en een subtiele bitterheid. De smaak van de Gagel is kenmerkend en uniek: kruidig met een toets van peper en eucalyptus.

Het is een verfrissend bier maar door zijn alcoholgehalte van 7,5 volumeprocenten toch een stevige drank.

De eerste vaten Gageleer bier werden in 1996 gebotteld in opdracht van de lokale Natuurpunt afdeling. Sinds het voorjaar van 2014 wordt de brouwgerst verbouwd in de Kempen. Natuur en landbouw gaan er hand in hand. Het bier wordt gebrouwen ten voordele van de natuurreservaten van Natuurpunt.
Heerestraat 55
2360 Oud-Turnhout
breng me hierheen